Ko su naši stipendisti: Sanel Hasanović

You are currently viewing Ko su naši stipendisti: Sanel Hasanović

Sanel Hasanović, student II godine Medicinskog fakulteta u Tuzli, Odsjek zdravstvenih studija, Studij sanitarnog zdravstva

„Poslije završetka srednje Medicinske škole u Brčkom, odlučio sam se za Studij sanitarnog zdravstva jer se ova nauka bavi očuvanjem i unapređenjem zdravlja pojedinca, obitelji i društva te prevencijom bolesti, što je jako značajno u svakom vremenu. Takođe, sanitarno inžinjerstvo pruža mnoge prilike za rad u javnom zdravstvu, industriji – osobito prehrambenoj – privatnim ustanovama i sanitarnoj inspekciji, u zavodima za javno zdravstvo, rad u laboratorijima ili higijensko-epidemiološkoj službi.“

Sanel poručuje da su mu uzor roditelji jer su mu oni najbolji prijatelji i naveća podrška. Najviše ga motiviše cilj kojeg je zacratao jer je svjestan da će biti sretan i ostvaren tek kada dostigne taj cilj. Pored maternjeg, govori dva strana jezika i to njemački i engleski jezik. U jelu je, kaže, jako izbirljiv a omiljeno mu je rižoto koje bi vjerovatno mogao jesti svaki dan, do kraja života.

Sanela smo još pitali:

Koji je tvoj omiljeni porodični odmor?
Moj idealni porodični odmor bi bio odlazak na vikendicu u prirodu sa prijateljima i porodicom, sa mnogo isplaniranih aktivnosti.

Koja ti je omiljena porodična tradicija?
Moja omiljena porodična tradicija je proslava Bajrama, gdje se skuplja cijela porodica gdje se uživa uz mnoga tradiocionalna jela.

Koliko ti treba da se pripremiš ujutro?
Što se tiče spremanja jako sam brz, potrebno mi je nekoliko minuta jer ne volim nigdje da kasnim.

Mladima poručuje:

„Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promijenite svijet.“