Ko su naši stipendisti: Melisa Jemendžić

You are currently viewing Ko su naši stipendisti: Melisa Jemendžić

Melisa Jemenidžić, prva godina Medicinskog fakulteta u Tuzli – opći smjer

Kvalitetno smo se nasmijali sa Melisom i njenom vedrom duhu. Ističe nam da je nakon srednje farmaceutske škole mogla da se zaposli ali je odlučila da ipak studira, ni manje ni više nego – na Medicinskom fakultetu u Tuzli.

„Svjesna sam koliko je Medicinski fakultet zahtjevan, pun odricanja, ali osjećaj koji nosi je nevjerovatan! Upisala sam ovaj fakultet jer želim da pomažem ljudima na bilo koji način i vjerujem da ću nakon ovog studija to i moći.“

Melisa nam je poručila da je prednost ove oblasti što je svugdje u svijetu ista i iskoristili smo priliku da nešto naučimo.

„Da li ste znali da svaki čovjek ikada na Zemlji je rođen sa očima koje tokom čitavog života ostaju iste, dok nos i uši neprestano rastu.“

Melisa je željela nešto i da poruči učenicima i studentima koji čitaju naše objave: “Motivacija je svugdje oko nas i trebamo je sami tražiti. Sigurno sam da to nije isto za svakoga. Ukoliko vas ne motiviše nešto što motiviše nekoga kraj vas, nemojte paničariti već pokušajte da motivaciju tražite na nekom drugom mjestu! Kao što nas interesuju različite stvari, tako nas različite stvari i motivišu jer smo i sami kao osobe – različiti. Najbitnije je da težimo znanju i da koristimo svaku priliku da ga ugrabimo!“

Melisu smo još pitali:

Ako bi mogla živjeti bilo gdje, gdje bi to bilo?
U bilo kojem gradu na plaži, država je totalno nebitna.

Kako bi te prijatelji opisali?
Par puta su mi rekli da me vide kao osobu koja širi dobro raspoloženje, kao duhovitu, odgovornu i inteligentnu osobu i da vole da se druže i provode vrijeme sa mnom. Takođe su mi mnogo više puta rekli da mrze što stalno kasnim ali o tome nećemo sad detaljno.

Koliko ti vremena treba da se pripremiš ujutro?
Jako, jako puno vremena, ako se baš potrudim 40ak minuta.

Koji ti je omiljeni predmet na fakultetu?
Za sad, izborni predmet koji sam imala u prvom semestru “Tajna ćelije”. Iskreno, zavoljela sam ga zbog profesora koji je odgovoran za njega.

Gdje se vidiš za 10 godina?
Nadam se samo ne na fakultetu! Vidim se kao uspješnu i ostvarenu ženu i doktoricu, koja je specijalizirala za neurologiju.