Ko su naši stipendisti: Amra Rejzović

You are currently viewing Ko su naši stipendisti: Amra Rejzović

Ko su naši stipendisti: Amra Rejzović

Amra Rejzović, student I godine Medicinskog fakulteta u Tuzli, studij Radiološke tehnologije.

„Završetkom srednje JU Poljoprivredne i medicinske škole u Brčkom, smjer Medicinski tehničar odlučila sam da svoje znanje usavršim na Medicinskom fakultetu, te sam upisala odsjek Radiološke tehnologije. Radiologija mi je bila zanimljiva jer sam smatrala da imam priliku da otkrivam i pomažem u dijagnostikovanju i liječenju bolesti i poremećaja, kao i da pravim i tumačim snimke organa i tkiva u tijelu čovjeka.
Kao mala oduvijek sam željela postati ljekar a sada sam već na putu ostvarenja svojih želja. Neću biti doktor ali ću biti u medicini i pomoći ljudima.

Svoju budućnost i život vidim u Bosni i Hercegovini. Smatram da u mojoj državi ima života i da smo mi kao omladina našoj državi mnogo potrebni.

Motiviraju me uspješni ljudi u našoj državi, oni imaju jasnu viziju svoga cilja!“

Amru smo još pitali:

Zbog čega se najviše smiješ?
Osmijeh na mom licu je čest gost. Sitnice su razlog mog osmijeha. Moja porodica i prijatelji su razlog moje sreće. Najviše se smijem jer pored sebe imam prave ljude i podršku moje male porodice.

Koji oblik javnog prevoza najviše voliš?
Volim čari prirode i uvijek se odlučim za šetnju. Uživam u zrakama sunca i cvrkutima ptica. Imam osjećaj slobode i smirenosti u prirodi.

Kako bi te prijatelji opisali?
Vrijedna, iskena, skromna, draga…

Ko te najbolje poznaje?
Najbolje me poznaje moja porodica. Prema njima sam veoma iskrena i nemam tajni. Moja su podrška i oslonac.